Vanaf 22 december 2021 nieuwe inreisregels voor reizigers buiten de EU/Schengen

21 December 2021

Comments: 0

Dinsdag 21 december 2021-Ā Vanaf 22 december 2021 0.01 uur gelden nieuwe regels voor reizigers van buiten de EU/Schengen. Zij moeten altijd een negatieve testuitslag bij zich hebben. Reizigers uit zeer hoog risicogebieden moeten altijd in quarantaine. Deze regels gelden ook voor reizigersĀ met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs.

Testplicht voor alle reizigers van buiten de EU/Schengen

Vanaf 22 december 2021 0.01 uur mogen reizigers uit landen buiten de EU/Schengen alleen naar Nederland reizen als ze een negatieve testuitslag bij zich hebben. Dat geldt ook voor reizigers met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs. Het testbewijs is van een NAAT/PCR-test van maximaal 48 uur oud voor vertrek of een antigeentest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.

Reizigers uit zeer hoog risicogebieden gaan altijd in quarantaine

Vanaf 22 december 2021 0.01 uur gaan ook reizigers met een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs verplicht 10 dagen in quarantaine als ze uit een zeer hoog risicogebied komen. Deze quarantaineperiode kan worden verkort met een negatieve test bij de GGD op dag 5 van de quarantaine.

De andereĀ uitzonderingen op de quarantaineplichtĀ blijven bestaan. Dat geldt ook voor de andereĀ uitzonderingen op de testplicht. Het zijn bijvoorbeeld uitzonderingen op de testplicht voor kinderen jonger dan 12 jaar en voor transportpersoneel.

De nieuwe inreisregels gelden niet voor reizigers uit:

  • landen die bij de EU/Schengen horen;
  • de Caribische delen van het Koninkrijk:
    • de landen Aruba, CuraƧao en Sint-Maarten;
    • de 3 openbare lichamen Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

-Rijksoverheid-