Vereniging van Medici in Suriname (VMS)  last perstilte in

2 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 02 december 2021- De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft een persstilte ingelast. Dit bevestigt voorzitter Mukesh Simbhoedatpanday tegenover de STVS-nieuwsdienst. Zij geven aan niet in te gaan op de kwestie waarbij een bolletjesslikker enkele weken geleden om het leven kwam. De patiënt zou vermoedelijk worden geopereerd, zonder dat de politie aanwezig was. Advocaat Hugo Essed geeft op persoonlijke titel aan dat het bewaren van het beroepsgeheim is vastgelegd in artikel 1930 van het burgerlijk wetboek.

Essed geeft verder aan dat het bewaren van het beroepsgeheim onbegrensd is. Artsen, notarissen, advocaten en andere bij wet genoemde functionarissen mogen onder geen enkele voorwaarde persoonlijke informatie over hun cliënten delen met derden, ook niet in geval er sprake is van een politioneel onderzoek.