VN HEEFT RUIM $ 40 MILJARD NODIG OM ZEER KWETSBARE MENSEN TE HELPEN

4 December 2021

Comments: 0

Zaterdag 4 december 2021- De Verenigde Naties hebben volgend jaar een recordbedrag van 41 miljard US-dollar nodig om 183 miljoen zeer kwetsbare mensen in 63 landen, hulp te kunnen bieden. Het VN-bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA), heeft gisteren in een rapport laten optekenen dat het de vraag naar humanitaire hulp, wereldwijd omhoog ziet schieten. Dit als gevolg van de pandemie, klimaatverandering en conflicten.

De organisatie verwacht dat er in 2022 in totaal 274 miljoen mensen een zekere vorm van hulp nodig zullen hebben. Dat is meer dan in 2020, wat ook al een recordjaar voor humanitaire hulp was. Al met al zal een groot aantal wereldburgers hulp nodig hebben. VN-noodhulpcoördinator Martin Griffiths zegt, dat het aantal mensen in nood “nog nooit zo hoog is geweest”. Hij benadrukt dat het verlenen van hulp aan zoveel mensen, niet vol te houden is op de lange termijn. Maar, het bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken heeft weinig keus.