Voorzitter BVL/ALS wil volledige openstelling onderwijs

30 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 30 december 2021- Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS), heeft graag dat het onderwijsproces volledig wordt opengesteld in 2022. De vakbondsleider zegt dat er te veel onzedelijke zaken plaatsvinden met jeugdigen, wanneer ze verplicht thuis zijn in plaats van in de schoolbanken.

Maandag heeft de onderwijsbond een gesprek gehad met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Partijen hebben gesproken over de implementatie van het nieuw onderwijssysteem dat dit jaar van start is gegaan.

Mangre geeft aan dat de uitdagingen rond de invoering, breedvoerig zijn besproken. Ook de uitdagingen van het onderwijs in het binnenland en de looncompensaties van de leerkrachten, zijn zaken die aan de orde kwamen.

Mangre die ook voorzitter is van de Commissie Onderwijs in De Nationale Assemblee, pleit ook voor meer financiële middelen op de begroting. Zo kunnen verschillende vraagstukken binnen het onderwijs structureel aangepakt worden.