VP niet op de hoogte van verbranding skalians

13 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 13 december 2021- “Ik ben niet op de hoogte van een verbranding van skalians op de Marowijne rivier”. Zo luidt de reactie van Vice-President Ronnie Brunswijk op vragen van de STVS-nieuwsdienst over recente handelingen van het Openbaar Ministerie. Het OM heeft afgelopen donderdag twee skalians te Kriki Mofo onbruikbaar gemaakt. President Chandrikapersad Santokhi was volgens de VP ook niet op de hoogte gesteld hiervan.

Voormalig directeur van het kabinet van de president tevens oud-minister van Justitie en Politie, Eugène van der San geeft aan dat de werkwijze van het Openbaar Ministerie normaal is. Het OM is volgens van der San geen verantwoording verschuldigd aan bewindslieden. Ook kan het OM manschappen van het leger inzetten, en slechts de bevelhebber van het nationaal leger daarvan in kennis stellen, legt van der San uit.