VSW wijst op belang faciliterende rol overheid

7 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 07 december 2021- De Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) heeft afgelopen zaterdag een bijeenkomst gehouden om te praten over de economische ontwikkelingen in Suriname. Howard Brouwn, bestuurslid van VSW, merkt op dat al voor Covid-19 de situatie niet ideaal was, de huidige situatie vraagt echter Creativiteit van een ondernemer. Het bestuurslid bezocht ook de binnenstad en schrok van het aantal bedrijven dat gesloten is. De ondernemingen leverden een bijdrage aan de economie en nu zij over de kop zijn treft het veel medewerkers. “Zijn wij plotseling een rijk land geworden?”, vraagt Brouwn. Hij merkt op dat we bereid moeten zijn om hard te werken. “Dat gaat niet met een sigaret in de hand.”

Brouwn merkt op dat ook de bereikbaarheid van overheidskantoren beter moet. “Vaak zijn ministeries onbereikbaar”. Een van de besproken zaken tijdens de bijeenkomst was de ondersteuning van de overheid, nodig als steun in de rug richting de onzekere tijden. Met steun van de overheid aan ondernemers doelt Brouwn vooral op het ondersteunend gedeelte zodat de ondernemer zich beter kan concentreren op de belangrijke zaken. Brouwn haalde een voorbeeld aan van het Kabinet van de President, waar de telefoon wel wordt opgenomen en er vanuit het kabinet terug wordt gekoppeld. Men zou hier een voorbeeld kunnen aan nemen.