Weg samenwerking IMF geplaveid

12 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 12 december 2021- Alle obstakels zijn weggemaakt om het herstel- en ontwikkelingstraject met het IMF uit te voeren. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi in Commewijne tijdens de ingebruikname van het SWM-waterzuiveringsstation afgelopen vrijdag. Het staatshoofd gaf aan dat er tijdens het bezoek aan de expo in Dubai diverse gesprekken zijn gevoerd met schuldeisers om daadwerkelijk te geraken tot een herschikking.

Volgens de president neemt de regering de ontwikkeling van het land serieus ter hand. Daarom deed hij een oproep aan zijn gehoor om zich niet te laten misleiden door critici die andere verhalen de wereld in helpen. Het staatshoofd gaf verder aan dat er vanaf januari 2022 diverse ontwikkelingsprojecten uitgevoerd zullen worden, ook in Commewijne. Dubai Port World, één van de grootste scheepvaartbedrijven in de wereld is bereid om een megaproject uit te voeren in dit district.  Volgens president Santokhi biedt het jaar 2022 betere vooruitzichten. Hij verwacht dat de economische groei gestadig zal toenemen.