WISSELKOERS TOONT EEN LICHTE DALING

25 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 25 december 2021- De wisselkoers van de US-dollar en de Euro tonen een lichte daling. Volgens Remy Bhailal, voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders in Suriname heeft dat te maken met de december periode en de overeenkomst die Suriname heeft getekend met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Vooral het laatste heeft rust gebracht op de valutamarkt. Van de USD 688 miljoen zal er 488 miljoen gestort worden bij de Centrale Bank van Suriname. Dit zal in 12 tranches, over een periode van drie jaren, geschieden.

De overeenkomst met het IMF is bedoeld om de betalingsbalans bij de Centrale Bank te versterken. Hoewel de wisselkoers aan het dalen is bij de cambio’s, ziet Bhailal dat de koers bij de commerciële banken stabiel is gebleven. Volgens hem zou het een goede ontwikkelingen zijn als de bankkoers ook meedaalt.

Al met al is de voorzitter van de Vereniging van Cambiohouders in Suriname, optimistisch gestemd.