Zunder: “Vakbeweging oneens met voorstel Nationale Loonraad”

28 December 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 28 december 2021- “De vakbeweging kan zich niet terugvinden in het voorstel van de nationale loonraad van SRD 15.30 ten aanzien van de aanpassing van het minimum uurloon.” Dit bevestigt de voorzitter van de raad van vakcentrales in Suriname (Ravaksur), Armand Zunder. Volgens de raad (Ravaksur) is dit bedrag achterhaald.

De Nationale Loonraad werd op 28 april 2021 geïnstalleerd op het Kabinet van de President. Dit orgaan is bij wet belast met het geven van advies om te komen tot een algemeen minimum uurloon. Het orgaan heeft als taak het presenteren van een advies aan de minister van arbeid, werkgelegenheid en jeugdzaken (AW & J) voor het vaststellen van een nieuw algemeen minimumloon en/of een nieuw minimumloon per sector of beroepsgroep. De vakbeweging kijkt volgens Zunder uit naar de visie van de regering met betrekking tot het voorstel van de raad.

Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) geeft aan dat de regering vooralsnog
geen gedetailleerde informatie zal verschaffen over het voorstel van de Nationale loonraad. De voorzitter van de loonraad Wonnie Boedhoe wens in dit stadium geen reactie te geven.