35-jarige man aangehouden door leden Recherche Regio Midden

27 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 27 januari 2022- De 35-jarige Marvin A. is op woensdag 19 januari na uitgewerkte informatie door leden van de Recherche van Regio Midden (RRM) op zijn werkplek aan de Slangenhoutstraat opgespoord en aangehouden. De vreemdeling G.F. deed op donderdag 21 oktober 2021 aangifte op het politiebureau De Nieuwe Grond tegen Marvin. Naar zeggen van de aangeefster heeft deze man haar in een in aanbouw zijnde woning in het district Wanica seksueel misbruikt, bedreigd en beroofd.

Verder verklaarde G.F. dat zij op stap was met haar zus en op de locatie waar zij voor vertier waren, achter was gebleven. Toen zij de volgende ochtend naar huis ging, stapte zij op de kruising van de Welgedacht B- en de Mawakaboweg in een taxi. Gelet op het feit dat G.F. niet bekend is met de omgeving en niet exact aan de taxichauffeur kon aangegeven hoe zij zich moest begeven naar haar logeeradres, reed Marvin samen met haar in enkele straten van de buurt. Op een gegeven moment kwamen zij terecht op het adres alwaar de in aanbouw zijnde woning staat. Bij die gelegenheid hield Marvin de jonge vrouw voor dat zij niet hoeft te betalen voor de taxirit. Onder bedreiging werd G.F. uit het voertuig gesleurd naar de plek. Na de aangeefster seksueel te hebben misbruikt, nam Marvin haar tas met inhoud weg en liet haar achter in de in aanbouw zijnde woning. Kort daarna begaf het slachtoffer zich naar de straat en werd door een voorbijganger overgebracht naar het politiebureau De Nieuwe Grond voor het doen van aangifte.

Na bekomen informatie en door de veiliggestelde camerabeelden van de omgeving waar de strafbare feiten zijn gepleegd, kwam de verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en op zijn werklocatie aangehouden. Marvin gaf eerlijk toe de strafbare feiten te hebben gepleegd. De tas van de vrouw is nog niet terecht. De verdachte verklaarde aan de politie dat de tas van G.F. in zijn auto was, maar dat deze bij een inbraak in zijn auto is weggenomen. Van deze inbraak heeft Marvin geen aangifte van diefstal gedaan. Marvin is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Het onderzoek wordt voorgezet door RRM.

-KPS-