36ste Wereld Religie Dag in het teken van bewustwording over Covid-19

17 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 17 januari 2022- De normen en waarden van de verschillende geloofsovertuigingen mogen niet vergeten worden. Dit zegt voorzitter Mathilda King van de organisatie Wereld Religie Dag. De 36ste herdenking vandaag, staat in het teken van bewustwording over het coronavirus. Het thema is: ‘de gevolgen van Covid-19 binnen onze gemeenschap en de rol die de religie kan vervullen binnen dit proces’. Er bestaat maar een schepper en dat moet wij niet vergeten, benadrukt King.

Volgens de verschillende religieuze leiders is het ook van belang dat jongeren worden betrokken bij het proces om het geloof te behouden. Wereld Religiedag wordt jaarlijks op de derde zondag van de maand januari herdacht. Stanley Soeropawiro, vertegenwoordiger van het ministerie van Binnenlandse Zaken, geeft aan dat de jongeren nu meer dan ooit betrokken moeten worden bij de vele religieuze gebeurtenissen.

Volgens voorzitter Nitin Jagbandhan van Sanantan Dharm, moet elke organisatie haar volgelingen eraan herinneren dat wij elkaar beschermen tegen Covid-19. Er wordt nu nog teveel gefeest; we moeten samen onze verantwoordelijkheid nemen. Daarbij mogen de jongeren niet uitgesloten worden, zegt Jagbandhan.

De eerste herdenking van Wereld Religie Dag werd op 15 januari 1950 gehouden. In 1949 werd op de Nationale Geestelijke Vergadering van de Bahai Beweging in de Verenigde Staten besloten dat het op elke derde zondag van de maand januari, Wereld Religie Dag is.