7.2 miljoen nieuwe covid-19 gevallen in de Amerika’s

22 January 2022

Comments: 0

Zaterdag 22 januari 2022- De directeur van de Pan American Health Organization (PAHO), Carissa F. Etienne, meldde woensdag 7,2 miljoen nieuwe gevallen van COVID-19 in Amerika. De toename van ziekenhuisopnames en gevallen in landen in de regio zoals de Verenigde Staten, Canada, Paraguay, Uruguay en Argentinië in Zuid-Amerika heeft de afgelopen weken geleid tot een groot aantal besmettingen.

Colombia, Peru, Brazilië en Bolivia hebben ook te maken gehad met een piek in infecties. Dr. Etienne zei dat er alles aan gedaan moet worden om de verspreiding van COVID te vertragen. Ze wees op enkele van de huidige tools waarop we kunnen rekenen: vaccins, sociale afstand, maskers dragen, drukke plaatsen vermijden en testen. Etienne wees op het belang van de snelle antigeentesten; aangezien dit een goede manier is om toegang te krijgen tot een groter aantal mensen, is het in slechts enkele minuten klaar en kan het ook worden ingezet in eerstelijnsgezondheidscentra.

Ze moedigde landen ook aan om mensen die besmet zijn met COVID-19 te adviseren om in quarantaine te gaan en de maatregelen van gezondheidsorganisaties te volgen. Ze zei dat het gebrek aan afgegeven tests niet onmiddellijk zal worden opgelost; in plaats daarvan zal het doorgaan vanwege de toename van zaken in de regio. Vaccins zijn nog steeds de beste manier om de verspreiding van het virus onder controle te houden. Dr. Etienne vestigde de aandacht op het feit dat het percentage volledig gevaccineerde mensen nu de 60% overschrijdt in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De kloof tussen rijke en ontwikkelingslanden is echter een probleem dat blijft bestaan.