Anti-vaccinatie demonstranten vallen personeel van ziekenhuis op Guadeloupe aan

10 January 2022

Comments: 0

Maandag 10 januari 2022- Tientallen anti-vaccinatie demonstranten hebben op het Frans-Caribische eiland Guadeloupe een ziekenhuisdirecteur en ander medisch personeel aangevallen. Dat gebeurde na recente gewelddadige demonstraties tegen vaccins en COVID-19-beperkingen. De aanval vond plaats buiten het Universitair Ziekenhuiscentrum toen de politie probeerde de directeur en ander personeel in veiligheid te brengen.

Het ziekenhuis zei dat de directeur even het bewustzijn verloor en dat de menigte de kleren van de plaatsvervangend algemeen directeur scheurde en urine naar beide personen gooide. De auto van een uitvoerend assistent raakte ook ernstig beschadigd, zeiden functionarissen.

Een vakbond van gezondheidswerkers die de demonstratie van dinsdag organiseerde, en eerdere gewelddadige demonstraties tegen de vaccin vereisten en andere maatregelen, vertelde de lokale media dat leden proberen hun verloren loon terug te vorderen nadat ze zijn geschorst omdat ze weigerden zich te laten vaccineren zoals wettelijk vereist.

De prefect van Guadeloupe, Alexandre Rochatte, veroordeelde de aanvallen en zei dat de regering de verantwoordelijken zal vervolgen. De Franse regering heeft woensdag een “gezondheids-noodtoestand” uitgeroepen voor Guadeloupe en verschillende andere overzeese gebieden, daarbij verwijzend naar een “aanzienlijke toename” van virusgevallen.