Autobestuurder laat leven bij verkeersongeval te Afobakkaweg

18 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 januari 2022 – De 34-jarige autobestuurder Urvin Alamakee is op zaterdag 15 januari na een verkeersongeval op de Afobakkaweg ter hoogte van mast 66 en 67 komen te overlijden.

De politie van het bureau Brokopondo deed na de melding van een verkeersongeval met drie gewonden en vermoedelijk één dode de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen werden de slachtoffers aangetroffen. De autobestuurder Urvin vertoonde geen teken van leven meer. De drie mede inzittenden werden met de ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast.
Onderzoek wees uit dat kort voor het verkeersongeval de autobestuurder met de drie mede inzittenden reed over voornoemde weg. Zij kwamen vanuit de richting van Paranam gaande in die van Klaaskreek. Ter hoogte van mast 66 en 67 moet de automobilist die met een hoge snelheid reed de controle over de besturing van zijn voertuig hebben verloren. Hij kwam daarbij tegen een hulpmast van EBS aan, waardoor de auto enkele keren over de kop sloeg en op de grasberm tot stilstand kwam. Urvin die in het bezit was van een geldig Surinaams rijbewijs, was vrijwel op slag dood.

Het ontzielde lichaam van Urvin is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen. Ook het voertuig is ter herkeuring door de politie in beslaggenomen. Het onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

-KPS-