Braziliaanse Ambassadeur Azeredo blikt zeer tevreden terug

22 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 22 januari 2022- Ambassadeur Jóse Raphael Lopes Mendes de Azeredo van Brazilië, blikt tevreden terug op het werkbezoek van president Jair Bolsonaro aan Suriname. De diplomaat is de regering, en in het bijzonder het Surinaamse volk, zeer erkentelijk voor het warm onthaal van het Braziliaans staatshoofd.

Ambassadeur Azeredo spreekt van een historisch bezoek. “Niet alleen omdat dit het eerste bezoek na jaren was, het was tevens het eerste bilateraal bezoek”, stelt Azeredo. Tijdens de bilaterale gesprekken hebben president Santokhi en zijn Braziliaanse ambtgenoot zich gebogen over de goede vooruitzichten op de olie- en gasindustrie in Suriname. Er is van gedachten gewisseld over hoe Brazilië kan meewerken aan de ontwikkeling hiervan en hoe dit past in de energiebehoefte van de noordelijke gebieden van Brazilië.

Met de gezamenlijke overeenkomst die donderdag aan het einde van het bilateraal overleg door de regeringsleiders is getekend, wordt een stap vooruit gezet in het verstevigen en verdiepen van de relatie tussen Suriname en Brazilië, en wel op het gebied van techniek, defensie en veiligheid.