Brug over Patamakakreek in gebruik genomen

30 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 30 januari 2022- De brug over de Patamakakreek in het district Marowijne, is op vrijdag 28 januari officieel in gebruik genomen. Newmont Suriname heeft gezorgd voor de financiering van de brug die gaat over de Langa Tabikiweg. De nieuwe brug heeft een lengte van 20 meter en is 10 meter breed.

Haukes Construction was belast met de uitvoering van de werkzaamheden, in opdracht van het ministerie van Openbare Werken. De financiële kosten van de brug zijn US dollar 575.000. Voor Newmont Suriname is het van belang dat zowel de medewerkers als het materiaal goed en veilig worden getransporteerd vanuit de diverse locaties.  De bouw van de brug heeft in totaal 5 maanden geduurd.

Het is de bedoeling dat de bewoners in het gebied en het bedrijf tientallen jaren van de brug zullen genieten. Newmont Suriname is belast met het onderhoud.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken geeft aan dat er gewerkt moet worden aan ontsluitingswegen. Volgens de bewindsman is het een kunst om projecten uit te voeren zonder dat de begroting teveel belast wordt. Het uiteindelijk doel is om de infrastructuur van Suriname duurzaam te ontwikkelen. Met de nieuwe brug kunnen personen en bedrijven veilig de oversteek maken van Moengo naar Sipaliwini.