Bruisende activiteiten op markt Nieuw-Nickerie

10 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 10 januari 2022- De markt in Nieuw-Nickerie is bezig zich te herstellen van haar dieptepunt, na een tijdelijke sluiting. De afgang was grotendeels toe te wijden aan de uitbraak van het coronavirus en de beperkingen die daaraan gekoppeld waren. Echter speelt de financieel-economische crisis die ook al maanden voortsleept ook een grote rol.

Ondanks was de sfeer op de markt goed. Een blijvende attractie op de markt blijft het schaafijs van Waidoe. Enkele verkopers op de markt geven aan, dat zij het fijn vinden om op de markt te zijn. Het is misschien niet als vroeger, maar we doen ons best. De verkoop komt op gang, maar je merkt wel dat er koopkrachtdaling is.

Een visverkoper zei: “De lokale bewoners kopen veel minder nu. De coronaviruspandemie heeft alles vermoeilijkt. Toeristen uit Nederland en Europa zien wij niet méér, maar ook stedelingen zien we steeds minder. De prijzen zijn relatief stabiel gebleven”, stelt de verkoper.

“We proberen toch zoveel mogelijk te verkopen. Hopelijk wordt de crisis aangepakt, want dat maakt ons leven héél moeilijk. Het coronavirus heeft beperkingen gebracht, maar als het geld van mensen waarde heeft kunnen zij kopen. Dan kunnen wij op onze beurt onze gezinnen verzorgen. Voorlopig kunnen wij niet veel”.