CARNAVAL-PARADES IN RIO EN SAO PAOLO VERSCHOVEN NAAR APRIL

22 January 2022

Comments: 0

Zaterdag 22 januari 2022- De sambaschoolparades die eind februari in Rio de Janeiro en São Paulo worden gehouden, worden uitgesteld tot april vanwege de huidige stand van zaken van de covid-19-pandemie. Dat maakten de burgemeesters van de twee steden vrijdag bekend.

In een gezamenlijke verklaring kondigden de twee steden aan dat “ze ervoor hebben gekozen om het houden van de sambaschoolparades voor het Tiradentes-vakantieweekend (21 april) uit te stellen.”
“De beslissing werd genomen met inachtneming van het huidige scenario van de covid-19-pandemie in BraziliĂ« en de noodzaak om op dit moment levens te behouden en de krachten te bundelen om vaccinatie op het hele nationale grondgebied te stimuleren”, benadrukten ze.

De maatregel werd genomen na een vergadering bijgewoond door de burgemeester en minister van Volksgezondheid van Rio, Eduardo Paes en Daniel Soranz, hun tegenhangers in SĂŁo Paulo, Ricardo Nunes en Edson Aparecido, en de voorzitters van de sambaschoolcompetities.
Deze week nog hadden de autoriteiten van SĂŁo Paulo geĂŻnformeerd over de protocollen voor het vieren van de parades in de Anhembi SambĂłdromo, waaronder het verplichte gebruik van maskers onder de deelnemers en een beperking tot maximaal 70 procent van het publiek op de tribunes.