Covid-19 sneltest moet correct gebruikt worden

18 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 januari 2022- Onbetrouwbare resultaten van de sneltesten geven een vertekend beeld van het werkelijke aantal COVID-19 besmettingen. Volgens dokter Soenita Nannan Panday-Gopisingh, voorzitter van de Stuurgroep Covid-19-communicatie is dit reeds onder de aandacht gebracht van het ministerie van Volksgezondheid. Het is erg belangrijk dat de sneltesten op de juiste manier worden gebruikt.

Door de hoge besmettelijkheid van de omicronvariant stijgen de positieve gevallen razendsnel in Suriname. Dit maakt dat individuen en bedrijven veel gebruik maken van een sneltest, maar de resultaten hangen af van verschillende factoren. Dokter Nannan Panday verduidelijkt dat als iemand negatief test met een sneltest, maar wel COVID-19 symptomen heeft of in contact is gekomen met een besmette persoon, is het raadzaam om een pcr test te laten doen.