COVID-19 steun is geen sociale steun

27 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 27 januari 2022- Er bestaat nog enige verwarring tussen COVID-19 steun en sociale steun. Dit zei minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken  in het parlement. Enkele DNA-leden gaven aan dat personen die zich hebben aangemeld voor COVID-19 steun, niet worden geholpen. Volgens de bewindsvrouw krijgt inderdaad niet eenieder deze steun.

Volgens fractieleider Obed Kanape van de ABOP, moet er een herstructurering plaatsvinden bij het toekennen van de COVID-19 steun. Niet alle bedrijven komen in aanmerking, zei de parlementariër.

Om in aanmerking te komen voor COVID-19 steun, moet een aantal stukken, waaronder belastingdocumenten, in orde zijn. Volgens minister Kuldipsingh blijkt dat individuen, maar ook delen uit het bedrijfsleven, deze documenten niet kunnen overleggen.