de covid-19 pandemie inzicht

24 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 24 januari 2022- Het aangekondigde einde van de covid-19-pandemie in de Europese regio geldt nog niet voor de Zuid-Amerikaanse regio. Hoewel deze aankondiging veel belovend is moeten wij de ontwikkelingen nog goed in de gaten houden. Volgens medici wetenschappers was het te verwachten dat het einde van de covid-19-pandemie in zicht is. Dit na de resultaten van de ontwikkeling van de Omicron variant die niet zo dodelijk is dan de andere varianten zegt John Codrington, klinisch chemicus en hoofd van het laboratorium van het AZP.

Hans Kluge, Europese directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie verklaarde zondag dat het einde van de pandemie inzicht is. De WHO topman zei voorzichtig in een interview met het Franse persbureau AFP, dat het mogelijk is dat de Europese regio zich in de richting van een pandemisch eindspel beweegt en dat wanneer omicron eenmaal verdwijnt er voor heel wat weken en maanden een periode van wijdverbreide immuniteit zal zijn. Kluge benadrukt dat dit helemaal zal afhangen van de ontwikkelingen rond de eerst volgende variant.  Volgens Soenita Nannan Panday Voorzitter van de Stuurgroep Covidcommunicatie is het nog vroeg om te juichen. Volgens de cijfers in Suriname zien wij wel een lichte daling voor wat betreft de ziekenhuisopnames, maar dat betekent nog lang niet dat wij het einde naderen. De realiteit leert ons dat de gevaarlijke varianten nog aanwezig zijn in Suriname. Er zullen meer mutaties plaats vinden. Wij kijken uit naar de volgende mutatie die na de Omicron variant komt. Als de volgende varianten ook dezelfde uitwerking hebben als de Omicron kunnen wij met gerust stellen dat wij het einde naderen benadrukt John Codrington.