Nationale verkiezingen staan voor de deur in Costa Rica

23 January 2022

Comments: 0

Zondag 23 januari 2022–Ā Nationale verkiezingen staan voor de deur in Costa Rica, maar de snelleĀ stijging van covid-19 besmettingen heeft een domper gelegd op de campagne.Ā Alarmerend hoge aantallen van gevallen worden niet alleen gemeld in CostaĀ Rica, gezondheidsfunctionarissen waarschuwen dat ze ook stijgende nieuweĀ besmettingen elders in Latijns-Amerika zien, nu de omikron-variant zichĀ verspreidt.

Panama, Costa Rica en Honduras melden de hoogste aantallen van nieuwe covid-gevallen in Centraal-Amerika, waarbij gevallen in de afgelopen week meer dan verdubbelen.Ā Besmettingen in Mexico zijn ook gestegen; ziekenhuisopnamen zijn verdubbeldĀ in de afgelopen twee weken.Ā ArgentiniĆ« ziet ook recordhoge nieuwe gevallen, waardoor het land vlakĀ achter BraziliĆ« staat als het gaat om de hoogste besmettingsgraad in heelĀ Latijns-Amerika.

Terwijl regeringen worstelen om de uitdagingen van deze jongste golf vanĀ coronavirus-besmettingen aan te gaan, zeggen gezondheidsfunctionarissen datĀ testen nog steeds een groot probleem is.

Het is de verschillende Latijns-Amerikaanse landen gelukt om een grootĀ percentage van hun bevolking te vaccineren.Ā Vele armere landen zoals Honduras en Guatemala raken achter.Ā Internationale gezondheidsdeskundigen zeggen dat gelijke toegang tot vaccinesĀ nog steeds een groot obstakel vormt in de strijd van de regio tegen de pandemie.