Diakonessenhuis verwelkomt 7 baby`s op nieuwjaarsdag

3 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 03 januari 2022- Op nieuwjaarsdag zijn er  zeven baby’s geboren in het Diakonessenhuis. Vijf van hen zijn meisjes. De eerste baby, een meisje, werd al om vier minuten voor half één in de ochtend geboren.

De laatste baby tot nu toe, ook een meisje, werd geboren rond acht over half twaalf ‘s morgens. Het vorig jaar verwelkomde het Diakonessenhuis 2.090 baby’s. In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is de eerste baby, een meisje, geboren om vijf over half negen ‘s morgens. Tot nu toe is zij de enige. De laatste geboorte voor 2021 in AZP was vrijdagmiddag om kwart voor  één. Latoya Boëtius van de afdeling publiciteit van het AZP laat weten dat er in 2021 5 ,96 procent minder geboortes zijn geweest dan het jaar ervoor. Bij het ‘s Lands Hospitaal waren er op de eerste dag van het jaar twee geboortes: een meisje om dertien minuten na drie uur ‘s morgens en een jongen kwart over zeven in de ochtend. De laatste baby voor 2021 was een jongetje dat veertien minuten vóór middernacht werd geboren. In het St. Vincentius Ziekenhuis zijn er voor het nieuwe jaar  twee geboortes: een meisje om zes over half twee en daarna werd er een jongen verwelkomd. Ook de laatste geboorte van 2021 betreft een jongen om zestien vóór acht ‘s avonds.