Directoraat Cultuur is veel materiaal kwijtgeraakt

17 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 17 januari 2022- Het directoraat Cultuur is de afgelopen jaren veel materiaal van verschillende culturele organisaties kwijtgeraakt. Hierdoor kon de Surinaamse cultuur niet genoeg gewaarborgd worden. Het materiaal dat werd verzameld, is vernietigd of meegenomen, zegt directeur Roseline Daan.

Er moet nog veel meer gebeuren op het gebied van cultuur. Afgelopen jaar heeft het directoraat een maandblad Wi na wan uitgebracht en ook een televisieprogramma de ether ingestuurd om de samenleving te informeren over de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname, en hun culturen.

Het directoraat Cultuur zal nauw samenwerken met het ministerie van Onderwijs om een curriculum voor cultuuronderwijs te implementeren op de verschillende scholen. Het is van belang dat er stappen in de goede richting gezet worden om de kennis over de Surinaamse cultuur te verhogen.