Douane van Hong Kong onderschept cocaïne in container uit Suriname

26 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 26 januari 2022- Een zeecontainer vanuit Suriname, die op 10 januari 2022 arriveerde bij de Kwai Chung Customhouse Cargo Examination Compound in Hong Kong, is onderzocht en bleek dat er cocaïne in zat. De zeecontainer, waarvan aangegeven is dat deze bevroren vlees vervoerde. Twee mannen van 28 en 33 jaar zijn tot nu toe aangehouden nadat ze voor HK $ 140 miljoen (US $ 18 miljoen) aan cocaïne had geconfisqueerd.

Tijdens het onderzoek, hebben douanebeambten, 104 blokken van vermoedelijke cocaïne die verborgen waren in het koelvak van de container. Elk blok woog ongeveer 1,3 kg.

De 28-jarige verdachte zou hebben geholpen met de logistiek van het verschepen van de container naar Hong Kong, terwijl de 33-jarige man de ontvanger zou zijn.“Bevroren vlees uit Suriname is heel zeldzaam. Het land exporteert meestal hout”, zei de insider, eraan toevoegend dat de twee mannen werden vastgehouden voor verhoor.