Drang boostervaccins toegenomen

4 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 04 januari 2022- De drang voor het boostervaccin is toegenomen. Dit merkt coördinator Javier Asin van het Nationaal Coördinatie team op. Echter heeft hij nog niet gemerkt dat de groep niet gevaccineerde zich massaal heeft opgegeven om zich te vaccineren. Al enkele dagen wordt het land opgeschrikt met hoge besmettingscijfers. Afgelopen zondag was er een aantal van 283 gevallen geregistreerd, het hoogste aantal sinds november.

Vorige week zijn nieuwe maatregelen bekendgemaakt, nadat het aantal positieve gevallen snel waren toegenomen. Zo is het uitgaansverbod teruggebracht is naar 21:00u. Het samenscholingsverbod is teruggebracht van 50 naar 10 personen in een groep. Hoewel er is aangegeven dat er strenger op de handhaving gelet zou worden, is dat in veel gevallen weinig tot niet het geval geweest. De illegale feestjes zijn uitbundig gevierd. Asin vindt het triest dat vooral de handhaving te wensen overliet. Hij denkt aan de zorg die niet op een adequate manier geboden kan worden bij een groot aantal besmettingen.

Het is nog niet bekend als Suriname in de 5e golf zit. Volgens Asin lijkt het er wel op indien, wordt gekeken naar de ontwikkelingen  omtrent de snelle besmettingsgraad.