Eerste steenlegging voor campus in Marowijne een feit

30 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 30 januari 2022- Vice-president Ronnie Brunswijk heeft afgelopen vrijdag de eerste steen gelegd voor de bouw van een scholencampus te Moengotapu. Op dit complex komen onder andere te staan middelbare scholen, cantines, zes internaten en een goed uitgerust laboratorium voor praktijk lessen. Naast de VOS Scholengemeenschap Moengotapoe die op 26 oktober 2021 werd geopend, zal nu de eerste campus verrijzen in het district Marowijne.

De leerlingen in Marowijne krijgen een financiële verlichting door de campus. Zo komen de transport- en verblijfkosten in Paramaribo weg te vallen voor de ouders en verzorgers.  Assembleelid van Marowijne, Genevievre Jordan en kapitein Michel Poina, legden ook een steen.

Aannemingsbedrijf Koeman is belast met de uitvoering. Het streven is om de bouwwerkzaamheden in juli 2022 afgerond te hebben.  Volgens planning moet de campus komend schooljaar in gebruik genomen worden. Volgens vice-president Ronnie Brunswijk krijgt de ontwikkeling op het gebied van onderwijs, steeds meer gestalte.