Geen sprake van beloofde vergunningen aan Guyanese vissers “

6 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 06 januari 2022- “Er zijn geen visvergunningen beloofd aan Guyanese vissers, laat mij dit misverstand even uit de wereld helpen”. Dit zegt  Prahlad Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De Guyanese president Irfaan Ali liet eerder doorschemeren dat Surinaamse vissers tegen exorbitante bedragen vergunningen verhuren aan de Guyanese vissers.

Daarom is toen het verzoek gedaan aan Suriname om de vergunningen rechtstreeks te verstrekken aan de Guyanese vissers, legt Sewdien uit.

Sewdien zegt zich ervan bewust dat rectificatie van dit misverstand, internationaal voor politieke ophef zal zorgen. Het gezond maken van de Surinaamse visserijsector geniet volgens de bewindsman prioriteit en zal hij zich daardoor binnen wet en regelgeving houden. Verder legt Sewdien uit dat er 3 miljoen is uitgetrokken door het ministerie om de controle van illegale visserij te verscherpen. De kustwacht is al 3 maanden fysiek actief controle aan het uitvoeren.