Grote vraag naar doktersassistenten

15 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 15 januari 2022- Er is nog steeds een grote vraag naar doktersassistenten. Volgens John Goedschalk, voorzitter van Huisartsen Instituut Suriname (Hi Suri) moeten er meer assistenten opgeleid worden. Goedschalk zei dit tijdens de beëdiging van 40 nieuwe doktersassistenten vandaag in het S ’Landshospitaal. Verder adviseerde de voorzitter de pasgeslaagde assistenten om zich te blijven bijscholen vanwege de snelle veranderingen in het medisch beroepenveld.

Volgens Gajadar Sukul, directeur Volksgezondheid zijn deze pasgeslaagde assistenten een deel van het medisch team van het ministerie. Sukul adviseerde hen daardoor hun werk naar eer en geweten te verrichten. Verder legt hij uit dat het assisteren van de huisartsen een uitdaging is, en dst de privacy van patiënten hoog op de prioriteiten lijst van de assistenten geplaats moet worden.