Handelsdelegatie Nederland februari in Suriname

11 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 11 januari 2022- In februari zal er een handelsdelegatie bestaande uit wethouders en burgemeesters van Nederland afreizen naar Suriname. Het betreft een oriëntatiebezoek om na te gaan wat de mogelijkheden zijn voor Suriname. Volgens vice-voorzitter van het Diaspora Instituut Nederland John Brewster moet dit vruchten afwerpen voor een duurzame relatie op het gebied van innovatie en ontwikkeling.

Het Diaspora Instituut Nederland werd vorig jaar door president Chandrikapersad Santokhi geïnstalleerd, tijdens zijn werkbezoek aan Nederland. De relatie tussen Suriname en  Nederland moet verder versterkt worden, willen beide regeringen werken aan duurzaamheid en technische innovatie. Nederland is ervan op de hoogte dat het Suriname ontbreekt aan kader en kapitaal.

De komst van de delegatie moet ervoor zorgen dat de productie van goederen en diensten verhoogd wordt. Suriname heeft voldoende potentie, maar dat kan pas volledig tot zijn recht komen als er niet alleen met regeringen samengewerkt wordt, maar met elke Surinamer die betrokken wordt bij de uitvoering van diverse projecten.

Met 93% bos moet ons land volgens Brewster zittend rijk worden. Suriname moet daaruit alle kansen benutten. Vorig jaar waren er al enkele hoogwaardigheidsbekleders uit Nederland, op bezoek in Suriname.