Inheemsen uit Wayanagebied volgen ICT-training

13 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 13 januari 2022- Inheemse jongeren van het Wayanagebied volgen een ICT-training. Hiermee wil de groep verdere ontwikkeling van het gebied garanderen en meer kansen creëren binnen het onderwijs. Het gaat om een cursus in excel, words, begrotingen lezen en project management.

De organisatie die belast is met de training is stichting CompuAct Modulaire Opleidingen. 4 personen uit het Wayanagebied volgen de training in Paramaribo. Voor de groep is het belangrijk dat hun gebied verder tot ontwikkeling wordt gebracht met de opgedane kennis.

Giovanny Itoewaki, verbonden aan the Mulokot Foundation, geeft aan dat het project mogelijk is gemaakt door sponsors en eigen inzet van de dorpelingen. Het project wordt niet gefinancierd door de overheid. Het is wel de bedoeling dat de ICT-training gebracht wordt naar de gemeenschap in het Wayanagebied. Volgens Djaswandkoemar Sitaram, voorzitter van stichting CompuAct Modulaire Opleidingen, is dat een stap in de goede richting voor de bewoners van het zuiden.