Insigne verlaat Napoli komende zomer na dertien jaar voor Toronto FC

8 January 2022

Comments: 0

Zaterdag 08 Januari 2022- Lorenzo Insigne vertrekt komende zomer na dertien jaar bij Napoli. De 53-voudig international van Italië verlengt zijn aflopende contract niet en kiest voor een avontuur bij Toronto FC in de MLS.

Insigne maakte in 2009 voor het eerst deel uit van de selectie van Napoli, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep. In de eerste jaren van zijn profloopbaan werd hij verhuurd aan Cavese, Foggia en Pescara.

In de loop der jaren groeide de inmiddels dertigjarige Italiaan uit tot sterspeler en aanvoerder van Napoli. De teller staat inmiddels op 321 officiële wedstrijden, 89 doelpunten en zeventig assists in het shirt van de club uit Napels.

De laatste jaren deed Insigne met Napoli steevast mee in de top van de Serie A, maar een kampioenschap bleef uit. De enige twee titels van de club uit de havenstad dateren nog altijd van 1987 en 1990, in de tijd van Diego Maradona.

Insigne, die wel twee keer de Coppa Italia en één keer de Italiaanse supercup won met Napoli en vorig jaar zomer Europees kampioen werd met Italië, moet Toronto omhoog helpen na een teleurstellend seizoen. Vorig jaar speelde de club een bijrol in de MLS.

Het nieuwe MLS seizoen begint eind februari en loopt tot begin november, wanneer de play-offs om het kampioenschap worden gespeeld.

-Nu.nl-