Jagesar: “Petrobras toont interesse in Surinaamse olie”

21 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 21 januari 2022- De interesse die de Braziliaanse staatsolie maatschappij Petrobras toont in het vinden van olie voor de Surinaamse kust, is begrijpelijk zegt Staatsolie-directeur Annand Jagesar. Volgens hem is het Braziliaans bedrijf een belangrijke speler in de aardoliesector gebleven, ondanks het corruptieschandaal in 2014.

Petrobras heeft als voornaamste activiteiten het exploiteren, produceren (upstream)  en raffineren (downstream) van aardolie. Daarnaast produceert de onderneming aardgas en ethanol. Het bedrijf heeft een nettowinst geboekt van $ 5,34 miljard in het derde kwartaal van 2021, tegen een verlies van $ 277 miljoen een jaar geleden.

Het is het grootste bedrijf in Brazilië alsmede het grootste in Zuid-Amerika, maar volgens Jagesar is Petrobras niet de enige multinational die interesse heeft in het ontginnen van olie voor de Surinaamse kust. Zij zullen daarom de normale procedure moeten volgen voor het bieden op exploratieputten.