Jogi: “VHP heeft niets te maken met aanhouding zoon Etnel”

27 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 27 januari 2022- “Onze partij schrijft geen scenario’s, dat is niet de geaardheid van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP.” De eerste reactie van partijtopper Mahinder Jogi op de beschuldiging dat de VHP ervoor zou hebben gezorgd dat de zoon van NPS parlementair Patricia Etnel, betrokken raakte bij de diefstal van een stier. Jogi benadrukt dat er geen spanningen zijn binnen de coalitie, temeer daar er regelmatig overlegmomenten zijn.

Jogi betreurt het dat Etnel aan de hand van dit voorval heeft besloten om de coalitie niet meer volledig te ondersteunen. Dit geeft de politica te kennen via haar facebook-pagina. Geruchten doen de ronde dat er al enige tijd spanningen zijn tussen Etnel en de VHP. De behandeling van de Wet Grondconversie waar Etnel haar standpunt duidelijk maakte, is een van de momenten waarop de spanning hoog opliep. De kwestie van haar zoon is de druppel die de emmer deed overlopen. Jogi weerspreekt dit.

NPS-voorzitter Gregory Rusland wenst in dit stadium niet te reageren. Er wordt nu een hoofdbestuursvergadering belegd en dit onderwerp wordt meegenomen als agendapunt.