Korpschef Roberto Prade blijft tot 25 januari 2022 in functie

6 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 06 januari 2022- Op basis van goed bestuur is er op 4 januari 2022 een gesprek geweest met de korpschef en de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi. Op 5 januari 2022 was er weer een gesprek met Prade, onder leiding van de president Chandrikapersad Santokhi. Dit meldt de Communicatiedienst Suriname (CDS). Hierbij zaten ook de minister van Justitie en Politie en de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, aan.

In dit gesprek heeft de scheidende korpschef aangegeven dat hij de regering alle ruimte geeft voor uitvoering van de geplande reorganisatie. Verder heeft korpschef Prade aangekondigd een schrijven te zullen richten waarbij hij aangeeft zijn functie ter beschikking te stellen. Dit is geaccepteerd en gaat per 25 januari in. Ondertussen zal de regering werken aan een managementteam voor het leiden van het korps. Er zal in elk geval geen beleidsvacuüm ontstaan. De korpschef zal tot de laatste datum van zijn aanstelling zijn werkzaamheden normaal vervullen.