LVV BESPREEKT BELANGRIJKE AGRARISCHE ONDERWERPEN MET BRAZILIAANSE DELEGATIE

20 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 januari 2022- Suriname zal ondersteuning krijgen vanuit Braziliƫ om de soja-productie op te voeren. Dit is een van de onderwerpen die aan de orde komt tijdens gesprekken met de Braziliaanse presidentiƫle delegatie, bevestigt minister Prahlad Sewdien. Dit is volgens de bewindsman van belang voor de uitbreiding van Veeteelt.

Braziliƫ, als een grote producent van soja, kan Suriname volgens Sewdien, met hun ervaring en expertise, helpen om de productie op te voeren. Sewdien benadrukt dat soja van belang is voor de uitbreiding van de veestapel. Het is een van de belangrijke grondstoffen die gebruikt wordt voor veevoer.
In het verlengde hiervan zal er volgens Sewdien ook gesproken worden over de import van runderen uit Braziliƫ. Suriname had eerder al afspraken met het zuider-buurland hierover.

Een ander belangrijk vraagstuk dat ook aangehaald zal worden is de export van rijst naar Braziliƫ. Alhoewel Suriname nog niet kan voldoen aan de vraag van Braziliƫ, zal het onderwerp toch besproken worden, zegt de LVV minister.