Maria Misidjan nieuwe directeur bij Njun Combé

22 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 22 januari 2022- De doorgangsfaciliteit Njun Combé is nog niet wat het wezen moet. Er is een totale transformatie nodig om de plek geriefelijker te maken. Dit zei minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport vrijdag, bij de installatie en beëdiging van de nieuwe directeur Maria Misidjan.

In de jaren zeventig werd aan de Kleine Saramaccastraat de doorgangsfaciliteit Nyun Combé opgezet. Deze accommodatie voor binnenlandbewoners werd een belangrijk ontmoetingscentrum waar Marrons en inheemsen onder meer overlijdensrituelen konden uitvoeren. Door de jaren heen is de staat van het gebouw achteruitgegaan.
Nabesing Ajekie, voorzitter van het stichtingsbestuur Njun Combé beaamt dat er meer moet gebeuren.
“Er heerste vroeger een ondraaglijke stank en de plaats was onhygiënisch, sinds mijn aantreden als bestuursvoorzitter is er verandering hierin gekomen, maar meerdere zaken dienen aangepakt te worden”, aldus Ajekie.

Voor de nieuwe directeur Maria Misidjan, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Zij heeft altijd een bijdrage willen leveren om Njun Combe naar een ander niveau te tillen. Nu is dat mogelijk. Volgens Misidjan moeten er binnen 1 jaar drastische veranderingen zichtbaar zijn.