Medewerkers STVS krijgen grondpapieren

25 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 25 januari 2022- “Wij merken vaak dat personen die een bereidverklaring hebben gehad verzuimen om te aanvaarden. Binnen zes maanden moeten diverse zaken worden nagekomen zodat de toewijzingsbeschikking uitgereikt kan worden, indien dat niet gebeurd verliest zo een individu zijn of haar recht”. Dit zei minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer gister tijdens het uitreiken van 17 grondbeschikkingen aan medewerkers van de STVS.

Vorig jaar hebben medewerkers van de STVS een lijst met zorgpunten overhandigd aan de Vice President Ronnie Brunswijk. Enkele zaken waren: salaris correctie en woningnood. De VP deed toen een toezegging voor wat betreft de woningnood. Hij gaf aan dat medewerkers die nog niet in bezit zijn van een stuk bouwkavel zich moesten registeren. 51 medewerkers hebben zich toen geregistreerd. Gister hebben 17 van de 51 geregistreerden een bereidverklaring ontvangen. Directeur Raoul Abisiona van de STVS is blij met deze geste.

De regering Santokhi – Brunswijk heeft in hun regeerakkoord opgenomen dat elke Surinamer recht heeft op een stuk bouwkavel. Volgens minister Vorswijk is het beleid zodanig ingesteld, zodat daadwerkelijk elke Surinamer in aanmerking kan komen voor een stuk grond. Volgens haar heeft de regering al serieuze gesprekken gevoerd met de private sector om diverse gebieden open te stellen zodat er bouwrijpe kavels uitgereikt kunnen worden.

Abisoina laat doorschemeren dat alle 51 medewerkers die zich hebben laten registreren in aanmerking zullen komen. Hij acht het van belang dat zijn medewerkers voorzien worden van de basis behoefte en daarvoor zal hij zich verder sterk maken.