Minister Ramadhin niet op de hoogte van stopgezette dienstverlening huisartsen

12 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 12 januari 2022- “Ik ben niet op de hoogte van een stopzetting van de dienstverlening door huisartsen.” Dit zegt Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Volgens de bewindsman kan de Vereniging van Medici in Suriname niet overgaan tot stopzetting, omdat de organisatie formeel geen accountantsrapport heeft aangeboden aan de overheid, met daarin een wensenpakket.

Voorzitter Deepak Gangadin van de Sectie Algemeen Artsen geeft aan dat de dienstverlening niet stopgezet zal worden. Volgens Gangadin is de VMS nog aan het onderhandelen met de Stichting Staatsziekenfonds (SZF). Deze week wordt een reactie verwacht op de gestelde eisen.

Minister Ramadhin legt uit dat de overheid gewend is om op een correcte wijze te onderhandelen met VMS. Volgens hem is er reeds een voorstel gedaan door VMS voor een voorlopig abonnement tarief. Ramadhin geeft aan dat de overheid zich momenteel buigt over dit voorstel.