Minister Riad Nurmohamed en Guyanese ambtgenoot voeren gesprekken over bouw corantijnbrug

20 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 januari 2022- De minister van Openbare Werken(OW) Riad Nurmohamed en zijn Guyanese ambtgenoot minister Bishop Juan Edghill, hebben afgelopen vrijdagmiddag in het rijstdistrict Nickerie een onderhoud gehad. Dit ten aanzien over de bouw van de brug over de Corantijnrivier. De brug zal de oevers van zowel Suriname als Guyana verbinden. Minister Nurmohamed zei in gesprek met journalisten in Nickerie, wanneer de president van Guyana Irfaan Ali in Suriname is, verder gesprekken gevoerd zullen worden over het project met president Chandrikapersad Santokhi. De Guyanese president arriveert vandaag in ons land. Wat het administratieve gedeelte betreft over het project, moet volgens Nurmohamed binnenkort zijn afgerond. Het traject daarna is onderzoek en het maken van de voorontwerpen. De voorontwerpen heeft een duur van ongeveer zes maanden en daarna vindt de eigenlijke start van de bouw van de brug plaats, aldus de bewindsman. Hij laat verder optekenen, dat de regering de hoogste eisen heeft gesteld die er bestaat in de wereld bij het bouwen van de Corantijnbrug. Dit betekent dat de bouwer eerst zal voorschieten en dat er andere vormen van inkomsten gecreëerd moeten worden waaronder; taxes op taxfree shops. Het is heel complex, daarom dat er eerst een grondig onderzoek moet plaatsvinden, aldus de minister.