Minister SOZAVO ontkent intrekking 130.000 BAZO-en BZV-kaarten

28 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 28 januari 2022- Ik heb in geen enkele verklaring of reactie aangegeven dat kaarten zijn ingetrokken, ook niet cijfers van 130.000 mensen. Zo reageerde de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Uraiqit Ramsaran, op vragen die vanuit het parlement werden gesteld. De bewindsman benadrukt dat premie-subsidie kaarten zijn vervallen, maar spreekt tegen dat ze door het ministerie zijn ingetrokken. “Er is geen reden tot paniek”, verzekert minister Ramsaran aan de samenleving.

Minister Ramsaran vertelt dat je op elk moment aanvragen kunt indienen of verlenging kunt aanvragen en dat de deuren van de kantoren hiervoor open blijven staan. Het ministerie zal de dienstverlening op dit gebied blijven verbeteren, zodat mensen die de kaarten echt nodig hebben in aanmerking kunnen komen.

Minister Ramsaran wijst erop dat alle verzekeringen een vervaldatum hebben, wanneer de kaart verloopt moet een nieuwe aanvraag worden gedaan. Door Covid-19 heeft het ministerie het afgelopen jaar ervaring opgedaan en ook adviezen of suggesties van het college ter verbetering van het aanvraagproces. Hij vraagt ​​houders van een BAZO-zorgkaart met vervaldatum 31 december 2021 om hun aanvraag voor verlenging in te dienen. Deze oproep geldt ook voor alle nieuwe aanvragen.

Houders van een BAZO-verzekering met een einddatum in 2022 kunnen voor verlenging rechtstreeks contact opnemen met SZF of een van de BAZO-kantoren. Ten aanzien van BZV-kaarthouders (1759) merkt de minister op dat als hun premie in 2021 vervallen is, zij nog middels  verlenging deze kunnen aanvragen.

De minister wijst erop dat premie subsidie kaarthouders ook hun eigen verantwoordelijkheden hebben: de overheid aanvaardt de subsidie, terwijl kaarthouders moeten letten op de vervaldatum van hun kaart en de nodige informatie opvragen.