Miskin: Stap naar IMF was noodzakelijk

3 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 03 januari 2022- “Het is nooit prettig als een land naar het IMF stapt. Het betekent dan dat het financieel huishouden niet op orde is”. Dit zegt CLO-voorzitter Michael Miskin tegen de STVS nieuwsdienst. Als er naar de financiële situatie wordt gekeken, waarin het land zich verkeerde, was deze stap volgens Miskin wel noodzakelijk. Hij merkt wel dat, net als in het verleden, met het sluiten van de overeenkomst, deuren zullen opengaan.

De reparaties op financieel vlak worden uitgevoerd op de koers, de prijs en de lonen. Miskin hoopt wel dat dit in de toekomst niet meer hoeft voor te komen. De maatregelen die worden genomen, om het financieel huishouden te repareren, vaak leidt tot ontevredenheid binnen de bevolking. Onder de maatregelen valt ook de afbouw van subsidies.