Nieuw bestuur gekozen bij de SVJ

31 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 31 januari 2022- De Vereniging van Journalisten (SVJ) heeft een nieuw bestuur onder leiding van voorzitter Vishmohanie Thomas. Gisteren tijdens de bestuursverkiezingen is Thomas als grote winnaar uit de bus gekomen. Ze neemt het roer over van Carla Boëtius.

Door de Covid-19 pandemie kon de verkiezing niet eerder georganiseerd worden. Carla Boëtius die vanaf 2017 voorzitter was, heeft haar termijn succesvol mogen afronden. Het afgelopen jaar is de SVJ meer dan ooit actief geweest om te vechten voor de rechten van journalisten. Er is op meerdere momenten getoond dat de organisatie niet is doodgebloed; ook is hun daadkracht en impact bewezen binnen de samenleving.

De Journalisten vereniging is toe aan vernieuwing en verjonging. Volgens Thomas zal er verder gewerkt worden aan het versterken van de organisatie. De statuten en het huishoudelijk reglement zullen aangepast worden aan de huidige omstandigheden. Ook wordt gekeken naar mogelijkheden om de vergaderingen virtueel te houden. Op 8 februari viert de SVJ haar 31-jarig bestaan. In het nieuw bestuur zitten verder: Raoul Lith (ondervoorzitter), Jason Pinas (secretaris), Naomi Hoever (penningmeester) en Siphra Goudland (commissaris).