Omicron variant gevaarlijk voor niet gevaccineerden

14 January 2022

Comments: 0

Vrijdag 14 januari 2022- De Omicron-variant van het coronavirus is gevaarlijk – en vooral voor degenen die niet zijn gevaccineerd, zei de Wereldgezondheidsorganisatie woensdag. De WHO zei ook dat de enorme wereldwijde piek in gevallen werd veroorzaakt door Omicron, maar drong erop aan dat men zich niet zou overgeven aan deze zorgwekkende variant.

“Hoewel Omicron minder ernstige ziekte veroorzaakt dan Delta, blijft het een gevaarlijk virus, vooral voor degenen die niet zijn gevaccineerd”, zei WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus op een persconferentie. “We mogen dit virus niet de vrije loop laten of met de witte vlag zwaaien”, vooral niet als zoveel mensen in de buurt niet zijn gevaccineerd. Tedros wilde dat elk land eind september 2021, 10 procent van de bevolking had gevaccineerd, eind december 40 procent en medio 2022, 70 procent.

Maar 90 landen hadden nog steeds geen 40 procent bereikt, waarvan 36 nog steeds onder de 10 procent, zei hij. De “overweldigende meerderheid” van de mensen die in ziekenhuizen over de hele wereld zijn opgenomen, was niet gevaccineerd, voegde hij eraan toe.