Onderwijsproces gaat onverkort  door ondanks stijging COVID-19

5 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 05 januari 2022- Het sluiten van scholen is geen optie, ondanks het hoog aantal besmettingen, die dagelijks worden geregistreerd. Dit heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid laten weten na overleg met het Outbreak Management Team. Ondanks de scholen niet gesloten zullen worden baart het de bewindsman wel zorgen dat leerkrachten zich nog niet massaal hebben laten inenten tegen het coronavirus.

Volgens de bewindsman is het duidelijk dat we richting de vijfde golf gaan. Hoewel het nog niet is uitgewezen, vermoedt Ramadhin dat we nu te maken hebben met de Omicron variant. Afgelopen zaterdag zijn er monsters gestuurd naar het buitenland voor verder onderzoek. Tot nu toe zijn er 14 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Gekeken naar het hoge aantal besmettingen en de graad van opname, vermoed Ramadhin dat ook gevaccineerden zijn besmet met het coronavirus.

Het is gebruikelijk dat er bij een hoog aantal besmettingen een toename is te merken van individuen die zich willen laten vaccineren. Ramadhin hoopt dat juist nu de niet-gevaccineerden zich zullen laten vaccineren, zodat ook zij beschermd zijn in de volgende golf.

Gisteren is het hoogste aantal positieven op een dag geregistreerd sinds de uitbraak van COVID-19 in Suriname, 820.