Oud Defensie minister Assen: “De veiligheid van de samenleving is in gevaar”

4 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 04 januari 2022- Als er zware wapens buiten het Nationaal Leger worden gevonden, dan is de veiligheid van de samenleving in gevaar. Dit zegt ex-minister van Defensie Ronald Assen. Hij reageert op het nieuws inzake de 5 AK-47 geweren die onlangs zijn gevonden te Cultuurtuinlaan.

Volgens Assen kan de samenleving blij zijn om de gevonden wapens, maar ook enorm schrikken van de gevonden handgranaten onder een voertuig. Tot nu toe is de herkomst van de wapens en handgranaten niet bekend. Het is ook niet duidelijk hoeveel wapens werkelijk buiten het wapendepot zijn van het Leger is.

Leo Brunswijk, Topper binnen de ABOP gaf in een eerder interview met de STVS nieuwsdienst aan dat het hem bevreemd dat de autoriteiten geen formele mededeling hebben gedaan over de gevonden geweren.  De minister van Defensie, Krishna Mathoera zegt desgevraagd dat zij in dit stadium niet veel kan prijsgeven, omdat deze kwestie wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie.

Het is niet duidelijk als deze zware wapens en handgranaten die onlangs op het erf van Journalist Jason Pinas werd gevonden afkomstig zijn uit de gestolen partij bij ex-president Desi Bouterse. Minister Mathoera geeft aan dat er nog geen overzicht is over de hoeveelheid vuurwapens die buiten het leger vertoeven. Volgens Mathoera is het beleid van deze regering er opgericht dat er geen vuurwapens bij onbevoegden terecht komen.