Personen met een bi culturele achtergrond kunnen ook minister president worden

7 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 07 januari 2022- Personen met een bi-culturele achtergrond kunnen in de toekomst ook de plek innemen van Minister-President. Dit zegt John Brewster, voorzitter van D66 Haarlem. De politieke ontwikkeling in Nederland biedt nu aan alle groepen de mogelijkheid om zich verder te ontplooien. Volgende week maandag 10 januari wordt het vierde kabinet-Rutte geïnstalleerd, met 20 ministers. Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming heeft Surinaamse ouders.

De resultaten van de afgelopen gehouden verkiezingen in Nederland, rechtvaardigen een vierde termijn Rutte. Bij de verkiezingen zijn de VVD en D66  als de twee grootste partijen uit de bus gekomen. Demissionair minister van Buitenlandse Handel Sigrid Kaag zal nu de functie bekleden van minister van Financiën en Vicepremier.

Ook het aantal vrouwen dat de functie van minister zal bekleden in kabinet-Rutte 4 is toegenomen. Volgens Brewster is dit ook een positieve ontwikkeling niet alleen in Nederland, maar dit is ook de ideologie van de partij eenieder moet betrokken worden bij de ontwikkeling van Nederland.