Politie laat zich niet afschrikken door zwaarbewapende criminelen

20 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 januari 2022- “De politie laat zich niet uit het veld slaan door nieuwe methodes van criminelen die zwaarbewapend strafbare feiten plegen”. Dit zegt de woordvoerder van operatie ‘Veilig Suriname’ Milton Kensmil. De recente aanhouding van een zwaarbewapende verdachte in het Lawagebied is volgens Kensmil een teken van de risico’s die gepaard gaan met het veilig houden van de samenleving.

Kensmil kan vooralsnog geen details vrijgegeven over de verdachten die betrokken zijn bij diverse berovingen in het Lawagebied. Hij benadrukt wel dat de manschappen van operatie ‘Veilig Suriname’ goed voorbereid zijn op elke dreiging. De samenleving heeft eveneens een belangrijke rol in deze.

Het Korps Politie Suriname heeft aan de hand van de recente dreigingen vanuit criminele organisaties een gepast antwoord geformuleerd. Er wordt daarom een beroep gedaan op degenen die van plan zijn deviant gedrag te vertonen, om dat achterwege te laten. De opdracht om Suriname veilig te houden zal onverkort worden uitgevoerd.