President beƫdigd 3 ambassadeurs van Suriname

19 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 januari 2022-Ā President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag drie Surinamers beĆ«digd tot buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeurs van de Republiek Suriname. De plechtigheid vond plaats in het Presidentieel paleis.

Bij deze beƫdiging gaf de President aan, dat de belangrijkste verantwoordelijkheid voor hun zal zijn, om ons land, onze geschiedenis, ons cultuur en de idealen van onze Republiek, uit te dragen en in het bijzonder onze belangen te vertegenwoordigen. Eveneens zullen de buitengewoon en gevolmachtigde ambassadeurs de mogelijkheden moeten bekijken om buitenlandse investeringen te stimuleren, die kunnen bijdragen aan het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen, en die kunnen leiden tot duurzame welvaart en welzijn.

De volgende ambassadeurs werden beƫdigd;

  • Ambassadeur Ā Angela Ramkisoen met als standplaats BraziliĆ«.
  • AmbassadeurĀ  Liselle Blankendaal zal Suriname in Guyana vertegenwoordigen,
  • Ambassadeur Gilbert Lierop, met als standplaats BelgiĆ« en
  • Ook de heer Rene Pika en mevrouw Christa Zuiverloon, zullen als Consul-generaal voor respectievelijk Miami en CuraƧao, hun werkzaamheden aanvangen.

President Santokhi wenst de nieuwe ambassadeurs veel succes toe in hun functie. Hij verwacht dat zij Suriname op een waardige wijze zullen uitdragen.