President Bolsonaro brengt werkbezoek aan Suriname

13 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 13 januari 2022- De Braziliaanse president Jaïr Bolsonaro komt op 20 januari naar Suriname. Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, zal op de eerste plaats de bestaande relatie tussen beide landen verstevigd worden, tijdens dit bezoek. Daarnaast wordt er ook aandacht besteedt aan het Guyanaschild. Bolsonaro is de derde Braziliaanse president die een werkbezoek brengt aan Suriname.

In 2005 bracht de toenmalige president Ignacia Lula da Silva al een bezoek aan ons land in verband met Surinames voorzitterschap van de CARICOM. En ex-president Dilma Rousseff heeft in 2013 een bezoek gebracht in het kader van de overdracht van het UNASUR-voorzitterschap aan Suriname.

Tijdens het aanstaande bezoek zullen de presidenten Chandrikapersad Santokhi en Jaïr Bolsonaro zich buigen over een bilaterale agenda, waarbij onder andere handel, de agrarische sector en investeringen aan de orde komen. Er zal ook gesproken worden over de olie- en gassector.

Minister Ramdin geeft aan dat er al gesprekken zijn gevoerd met het Braziliaans oliebedrijf Petrobras over een samenwerking. Verder zullen er ook afspraken gemaakt worden over samenwerkingen tussen landen op het Guyanaschild. President Irfaan Ali van Guyana zal hiervoor speciaal afreizen naar Suriname.

Het bezoek van Bolsonaro aan Suriname is voor 1 dag gepland. De volgende dag reist de Braziliaanse president door naar buurland Guyana.